Cum sa-ti concepi rutina zilnica

exrcitii fitness

Multe din persoanele care sunt interesate sa inceapa un antrenament trebuie sa fie constiente sa sportul inseamna rutina,  un stil de viata pe care trebuie sa il mentina.

Avand in vedere ca un program ar trebui dezvoltat in jurul varstei, scopurilor, alimentatiei, timpului liber, etc., exista o multime de factori care influenteaza un program specific unei persoane. Este foarte usor sa te incurci in ceea ce inseamna un antrenament deoarece exista un numar infinit de exercitii, seturi, repere si programe de unde poti alege.

Un program bine stabilit inseamna un antrenament conceput de catre un antrenor care te cunoaste, care iti stie obiectivele si stilul de viata si care poate sa dezvolte un plan de antrenament care este specific nu numai corpului tau, ci si raportat la programul si viata ta.

Dezvoltarea unei rutine de antrenament pentru tine poate fi intimidanta, dar trebuie sa stii ca nu este prea dificil si va deveni chiar distractiv odata ce ajungi sa intelegi notiunile de baza.

Din start cauta sa iti imbunatatesti sanatatea si nu doar aspectul. Daca este sanatate, te simti mai bine din toate punctele de vedere. Tine minte, iti schimbi stilul de viata, nu vorbim doar despre un antrenament pe moment.

Vrem sa fim mai puternici, sa aratam mai bine; este deci momentul sa diversifici miscarea. Decat cardio pe banda, alearga, cand vrei un antrenament complet, inoata, cand esti la sala, incearca un antrenament full body, foloseste antrenamente functionale, lucreaza pentru viteza, putere, masa musculara, toate acestea pentru imbunatatirea starii mentale si fizice a corpului.

antrenament cu antrenorUn antrenament ca si rutina zilnica trebuie impartit pe zile. Astfel ca trebuie adaptat cu programul tau de munca astfel incat sa te tii de el. Miscare minim 3 zile pe saptamana! Este un program mai mult decat decent, care poate fi pastrat si de cele mai ocupate persoane.

 

Ziua 1 – Lucreaza partea superioara: piept, spate, biceps si triceps, cate 2 exercitii pe fiecare grupa.

Ziua 2 – Lucreaza partea inferioara: picioare, fesieri, abdomen. Pentru ca discutam de grupe musculare care suporta efort mai mult, puteti introduce 4 exercitii per grupa musculara.

            Ziua 3PAUZA – Corpul necesita odihna. Dupa doua antrenamente intense, lasa corpul sa isi revina.

Ziua 4 – Mergi la inot. Incearca un antrenament intens la un bazin de inot. Cateva bazine sunt egale cu un antrenament complet ce iti imbunatateste atat muschii cat si capacitatea pulmonara. Plus ca este bland cu articulatiile tale.

Ziua 5 – Antrenament functional: foloseste-ti tot corpul.

Ziua 6 – Iesi din spatiul inchis. Plimba-te prin parc, alearga, plimba-te cu bicicleta sau rolele, practica diferite sporturi: baschet, fotbal, handbal, tenis de masa, orice ai la indemana.

            Ziua 7 – PAUZA – Relaxeaza-te, odihneste-te, citeste o carte.

 

Proportia de exercitii se adapteaza in functie de preferinte si deficiente (circa 10, 12 repetari). Greutatea aleasa sa fie optima raportat la ceea ce iti doresti sa resuseti. Creste greutatea cu fiecare serie executata dar, atentie!,  exercitiile sa fie executate corect!

Si astfel iti poti grupa antrenamentul pentru un corp mai bun, mai sanatos dar in asa fel incat sa il poti adapta programului tau zilnic. Alege alte exercitii, gandeste-te la variante de miscare ce ti se potrivesc si ai grija de sanatatea si corpul tau.

Nu uita sa te hodratezi pe parcursul antrenamentului. Ar trebui sa ai mereu pregatita o sticla de apa. Alimentatia vine la pachet cu miscarea. Stilul de viata sanatos inseamna si o alimentie potrivita.

 

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *