Smartwatch-urile – un accesoriu de nelipsit
Fie ca urci pe scari in loc sa iei liftul, faci plimbari lungi prin parc sau scoti bicicleta pe care ai uitat-o de mult in garaj, e important sa incepi sa faci miscare. Unele persoane tind sa faca miscare mult mai usor daca dispun de aparate fitness care sa le ajute sa monitorizeze numarul de calorii arse, timpul parcurs intr-o sesiune de cardio, etc. (vezi gama de echipamente inSPORTline). Si aici intra in discutie smartwatch-urile.
Un smartwatch este genul acela de dispozitiv pe care nu ai cum sa il eviti. La un moment dat se va transforma din moft in necesitate, deci este normal sa incepi acum sa te folosesti de unul.
In ultimii ani, odata cu progresul tehnologic impresionant, tot mai multe companii au dezvoltat unul sau mai multe modele de smartwatch sau ceas inteligent, cu scopul de a oferi acces la aplicatii sau la notificari direct de pe incheietura ta.
Variind mult in functie de functii si design, un astfel de dispozitiv poate sa te ajute sa economisesti timp si sa iti dezvolti mai multe obiceiuri sanatoase. Multe ceasuri inteligente sunt achizitionate pentru functii precum GPS sau monitorizarea ritmului cardiac. Majoritatea acestor dispozitive functioneaza ca o pereche pentru telefonul inteligent pe care il ai deja.
Fiind legat la telefonul tau, un smartwatch iti permite sa vizualizezi notificari, sa raspunzi la telefon sau sa faci apeluri direct de pe el, precum si sa controlezi diverse aplicatii direct de la incheietura. De asemenea, functii speciale din ce in ce mai practice continua sa fie implementate in cazul acestui dispozitiv. Cumparand cel mai bun smartwatch vei putea avea acces la cat mai multe dintre ele, si nu vei simtii nevoia sa il inlocuiesti atat de rapid.
Din moment ce ceasul va fi un accesoriu pe care il vei purta zilnic trebuie sa alegi ceva cu un design care ti se potriveste. Cel mai bun smartwatch este acela care iti permite sa il personalizezi. Multe branduri de azi iti permit sa personalizezi cat mai mult ceasul inainte de a-l cumpara. Usurinta si viteza cu care poti sa iti pui ceasul pe incheietura va conta mult. Multi recomanda modele care se inchid ca un ceas normal, si ii sfatuiesc pe cumparatori sa evite modelele cu capse care necesita multa forta pentru a se inchide sau deschide. Marii creatori de ceasuri traditionale isi unesc fortele prin colaborari cu Apple sau Google pentru a scoate pe piata modele de ceasuri cu un aspect traditional analog, dar cu functiile unui ceas inteligent. Bineinteles, un asemenea ceas are un pret pe masura.
Cel mai bun smartwatch sau ceas inteligent iti va oferi acces la cat mai multe functii speciale. In mod evident nu vei folosi ceasul doar pentru a verifica ora, asadar iata mai jos functiile principale pe care trebuie sa le aiba un astfel de dispozitiv.
Fitness – tot mai multi producatori se straduiesc din ce in ce mai mult sa dezvolte aplicatii pentru monitorizarea activitatii fizice, intrucat aceasta functie este cea mai cautata. Unele ceasuri inteligente, inca se bazeaza pe telefon pentru a monitoriza activitatea, cu toate acestea modelele mai recente au incorporat cel putin un pedometru pentru cuantificarea pasilor. Daca planuiesti sa folosesti ceasul pentru monitorizarea sanatatii si a activitatii fizice, poti alege un dispozitiv special creat pentru asta, dar care iti oferi si functii asemanatoare cu cele ale unui smartwatch obisnuit. Ceasurile inteligente fitness iti permit inca sa schimbi ecranul pentru a vizualiza notificarile de pe telefon. Cele mai performante astfel de modele, permit o monitorizare specializata.
Monitorizare ritm cardiac – majoritatea dispozitivelor normale au inclusa o optiune de monitorizare a ritmului cardiac, cu toate acestea, se pare ca doar ceasurile inteligente special fabricate pentru fitness, ofera informatii clare in acest sens. Dintre toate brandurile, se pare ca cele produse de Apple au cel mai exact sistem de monitorizare a ritmului cardiac.
GPS – atat modele normale cat si cele sport, includ un sistem de localizare GPS. Acesta este foarte practic atat pentru cei care vor sa faca miscare in aer liber sau sa mearga intr-o drumetie la munte, cat si pentru cei care vor sa calatoreasca intr-un oras total nou. Ca si nota, atunci cand este activat, GPS-ul consuma rapid bateria.
Efectuare apel telefonic – cele mai bune si mai noi modele iti permit sa initiezi apeluri telefonice direct de pe smartwatch. Unele iti permit acest lucru doar cand telefonul este in apropiere, altele te lasa sa faci acest lucru chiar si atunci cand telefonul este inchis, desi poti folosi acelasi numar.
Autonomia bateriei – majoritatea ceasurilor inteligente rezista o zi sau chiar doua intre incarcari. In functie de modul in care le folosesti, unele modele rezista chiar mai putin de o zi, asadar trebuie sa analizezi bine cat de des esti dispus sa il pui la incarcat. Daca intentionezi sa folosesti ceasul cu rolul de telefon, trebuie sa te astepti ca bateria sa nu reziste foarte mult timp. Un Apple Watch rezista in mare pana la 18 ore cu o singura incarcare. Acorda atentie si la modul de incarcare. Cele mai noi modele se incarca wireless, ceea ce inseamna ca vei avea nevoie de un incarcator special. Asigur-te ca acesta este inclus in pachetul de livrare.